Заклади освіти і наукові установи України та Австрії зможуть співпрацювати напряму та активніше проводити академічні обміни - рішення Уряду

Українські науковці, студенти та аспіранти зможуть проводити дослідження у провідних австрійських вишах, а вчителі німецької мови - проходити підвищення кваліфікації.


Ці та інші можливості визначає Угода між Урядом України та Австрії про співробітництво у галузі освіти, науки і культури, яку вчора, 5 грудня 2018 року, затвердили на засіданні Кабміну, - інформує прес-служба Міносвіти.

Документ є рамковим і не містить конкретних заходів, які мають провести партнери. Однак серед його завдань - пряме співробітництво освітніх та наукових установ обох країн, обмін для навчання та стажування педагогами та студентами, співпраця в межах ЮНЕСКО, Ради Європи, Європейського союзу тощо. Документ також передбачає, що партнери мають розробити механізми для обміну інформацією про свою діяльність та нові проекти.

Особливістю Угоди є те, що вона поширюється на заклади освіти різних рівнів та дає великі можливості для співпраці на місцях - між школами, закладами профосвіти, вишами тощо. На практиці це буде втілено через обмін інформаційними матеріалами, професійною літературою, залучення експертів до роботи над освітніми проектам та підготовки шкільних вчителів тощо.

“Розширення кола іноземних партнерів, які готові ділитися з нами успішним досвідом і відкриті до співпраці у різних сферах, є дуже важливим. Ми зумисне продумали документ як рамковий, залишивши простір і для науково-технічної діяльності, і для освітньої, зокрема, освіти дорослих. Документ буде чинним протягом п'яти років”, - зазначив Роман Греба.


Поділіться з друзями:   

Останні новини