Засідання міжвузівського круглого столу в ЗДМУ

За ініціативи кафедри іноземних мов Запорізького державного медичного університету в ЗДМУ відбулося засідання  міжвузівського  круглого столу «Англійська мова: спосіб мислення, професійна комунікація та діалог культур» на тему  «English for Specific Purposes».


Поділитися своїми думками щодо цілей, шляхів та засобів вивчення англійської мови професійного спрямування зібралися студенти першого та другого курсів ЗДМУ, а також гості – студенти Запорізького національного університету та Запорізького національного технічного університету.

Традиція проводити міжвузівські зустрічі за круглим столом англійською мовою була започаткована кафедрою іноземних мов ЗДМУ торік. Організувати та наповнити  проект новими цікавими ідеями  цього року допомогли кандидат філологічних наук, доцент  Олена Гордієнко, кандидат філологічних наук, старший викладач Лілія Беспала та викладач Ганна Люшинська. Запорізький національний університет представляли завідувач кафедри іноземних мов професійного спрямування кандидат філологічних наук, доцент,Станіслав Іваненко та старший викладач кафедри Анна Драч, а Запорізький національний технічний університет – кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Юрій Полєжаєв та кандидат філологічних наук, доцент Вікторія Горлачова.

Черговий круглий стіл видався багатомовним. Українські студенти презентували свої доповіді англійською. Студенти другого міжнародного факультету ЗДМУ спілкувалися з учасниками та гостями заходу англійською та іспанською, а також продемонстрували блискучі знання української мови.

Іноземні студенти розповіли, як відбувається процес вивчення мов у їхніх країнах, як багатомовність допомагає їм подорожувати, здобувати освіту, а також шліфувати знання зі спеціальних предметів. Доповідачі та гості події жваво дискутували на тему важливості іноземних мов для реалізації   наукових та професійних інтересів, обміну досвідом, доступу до глобальної інформації. Кожен прагнув розповісти, як і навіщо вивчає англійську, іспанську, українську мови чи латину, що іншомовна компетентність може дати в житті, як допоможе стати успішним. Гості із ЗНУ та ЗНТУ ставили багато запитань. Діалог вийшов обопільно цікавим, адже у студентської молоді багато спільних тем, які стосуються не лише навчання, але й дозвілля.

Гості заходу відзначили високий рівень іншомовної підготовки та комунікативні здібності студентів ЗДМУ. Усі учасники круглого столу отримали сертифікати. Захід проходив у дружній атмосфері та був спрямований на продовження плідної співпраці студентів і викладачів ЗДМУ, ЗНУ та ЗНТУ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини