МОЗ України втретє звільнило Катерину Амосову з посади ректора НМУ ім. О.О. Богомольця

8 січня 2019 року у зв’язку із невиконанням Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України МОЗ України втретє розірвало контракт із нею.


Це сталося після того, як Міністерство вважало поновленою екс-керівницю закладу з 26 грудня 2018 року  на посаді ректора НМУ відповідно до рішення Окружного адміністративного суду м. Києва та самовільного внесення Катерини Амосової як керівника закладу до Єдиного державного реєстру, - повідомляє прес-служба МОЗ.

МОЗ України звільнило Катерину Амосову через неусунення порушень у фінансово-господарській діяльності відповідно до вимог Держаудитслужби та, її відсутність на робочому місці без поважної причини з 26 грудня по 8 січня, що фактично блокувало роботу закладу.

Нагадаємо, що у березні 2016 року Держфінінспекція провела ревізію фінансово-господарської діяльності НМУ ім. О.О. Богомольця за період з 1 жовтня 2012 року по 1 грудня 2015. У результаті перевірки було виявлено низку грубих порушень, які Держфінінспекція України зобов’язала керівництво НМУ усунути. Проте Катерина Амосова не виконала вимоги в повному обсязі. Загальна сума збитків, нанесених державі через невиконання вимог Держфінінспекції ректоркою НМУ, складає понад 3 млн грн. Наразі триває досудове розслідування прокуратури міста Києва за фактом розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів керівниками адміністрації НМУ ім. О.О. Богомольця.


Поділіться з друзями:   

Останні новини