Студенти ОНМедУ їдуть до Києва на безстрокову акцію протесту проти діяльності МОЗ

Сьогодні, 16 січня, біля Кабінету Міністрів України розпочнеться безстрокова акція протесту студентів Одеського національного університету проти реорганізації вишу.


Мета мирного протесту – привернути увагу до дій Міністерства охорони здоров’я та його керівників. На думку студентів, ініціатива МОЗ створити новий вуз шляхом злиття ОНМедУ та Кримського державного медичного університету ім. С.І. Георгіївського призведе до фактичного знищення двох найстаріших медуніверситетів країни, - йдеться у повідомленні прес-служба вишу.

Запропонована МОЗ реорганізація не має наукового, економічного або фінансового обґрунтування. Вона неминуче призведе до скорочення викладацьких та студентських колективів двох університетів. Крім того, ініціатива відомства негативно позначиться на міжнародному іміджі системи вищої освіти в Україні: в одному тільки ОНМедУ навчаються студенти з більш ніж 50 країн світу.

У зв’язку з цим учасники акції вимагатимуть відставки в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун і заступника міністра Олександра Лінчевського.

У свою чергу дану ситуацію прокоментувала в. о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун: "Ніхто не збирається закривати університет. Реорганізація закладу не вплине на навчальний процес. Зберігайте спокій та критичне мислення. Не піддавайтесь на маніпуляції".


Поділіться з друзями:   

Останні новини