ООН ініціює відзначення Міжнародного дня освіти

24 січня 2019 року – відбувся перший Міжнародний день освіти. Після прийняття ООН Резолюції 73/25, щороку у цей день буде відзначатися роль освіти для підтримання миру та розвитку.


Організація Об’єднаних Націй запрошує всі свої держави-члени та агенції, а також громадські організації, академічні установи, приватний сектор, окремих осіб, громадянське суспільство та інші зацікавлені сторони відзначити цей день, - інформує прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України.

Європейський комітет профспілок освіти визнає роль освіти, і особливо вчителів, у просуванні та захисті мирного та інклюзивного суспільства, а також розпочав свою кампанію «Формування майбутнього Європи з вчителями» у світлі майбутніх виборів до Європейського Парламенту.

Вчителі є основою цієї ініціативи, тому кампанія ЄКПО закликає підіймати престиж та привабливість професії вчителя, з кращими умовами праці та більшим доступом до безперервного професійного розвитку, щоб вчителі могли належним чином готувати учнів до вимог цього швидко мінливого світу. Більше того, зі зростанням екстремізму, ксенофобії та нетерпимості в Європі ця кампанія наголошує на ключовій ролі вчителів у протидії цій тенденції, розвиваючи критичне мислення учнів і сприяючи демократичному громадянству.

Європейський комітет профспілок освіти відзначає цей день під час проведення Форуму освіти Європейської Комісії з питань майбутнього навчання, де європейський директор Сьюзан Флокен виступила з промовою на тему діджиталізації та освіти, а також їх впливу на суспільство завтрашнього дня.


Поділіться з друзями:   

Останні новини