Кнут Воллєбек високо оцінив українські реформи у сфері освіти

11 жовтня 2011 року відбулася зустріч заступника Міністра-керівника апарату Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Петра Кулікова з Верховним комісаром Організації з безпеки і співробітництва в Європі у справах національних меншин Кнутом Воллєбеком.


У зустрічі також взяли участь представники МОнмолодьспорту та радники з політичних та правових питань пана Кнута Воллєбека.

Зокрема, Кнут Воллєбек підкреслив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту є головним співрозмовником з ОБСЄ у сфері освіти.Під час зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані з законодавством України у сфері регулювання мовної політики та забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин.

Заступник Міністра-керівник апарату Петро Куліков розповів високоповажному гостю про стан проведених реформ у сфері освіти. Він поінформував про перехід до 11-річної освіти; кількість українських шкіл, які проводять навчання на мовах національних меншин та стан вивчення української мови в цих навчальних закладах.

Верховний комісар високо оцінив реформи, які проводить Міністерство. Він зазначив, що позитивним є рішення МОНмолодьспорту щодо надання можливості випускникам шкіл, де навчання здійснюється мовами національних меншин складання зовнішнього незалежного оцінювання на їх рідній мові.

Серед інших питань сторони обговорили стан російськомовних меншин в Україні та україномовних в Російській Федерації. Кнут Воллєбек висловив бажання провести трьохсторонній діалог стосовно цього питання.

Також Кнут Воллєбек порушив питання закриття малокомплектних шкіл в Україні.

У свою чергу заступник Міністра-керівник апарату Петро Куліков зазначив, що при закритті шкіл обов’язково враховується демографічна ситуація, рішення про закриття шкіл приймається виключно місцевими органами влади за погодженням з батьками дітей. Також він повідомив, що подібний досвід існує і в європейських країнах. Петро Куліков запевнив Верховного комісара, що учні в сільській місцевості забезпечуються шкільними автобусами, передбаченими програмою Уряду.


Поділіться з друзями:   

Останні новини