З 2020 року всі іноземні студенти після 1 курсу будуть здавати ЗНО з мови навчання

Цього року восени відбудеться перший пробний іспит – ЗНО з мови навчання для іноземних студентів після закінчення першого курсу в українських вишах.


Така ініціатива – результат численних скарг студентів-іноземців, а також посольств іноземних держав на якість викладання іноземними для їхніх громадян мовами – російською та англійською. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні, 26 березня 2019 року, під час виступу на Другому українському форумі міжнародної освіти в Києві, - повідомляє прес-служба Міносвіти.

«Як ми й обіцяли торік під час Першого українського форуму міжнародної освіти, цього року восени відбудеться перший пробний іспит з мови навчання. Це буде пілотний проект, в якому візьмуть участь не всі ЗВО. Але вже з 2020 року ЗНО з мови навчання будуть здавати усі іноземні студенти після закінчення 1 курсу. Цим питанням опікується Український центр оцінювання якості освіти. Після проходження ЗНО іноземний студент отримуватиме сертифікат про складання іспиту, який дає право йому продовжувати навчання на другому курсі», – пояснила Лілія Гриневич.

Вона додала, що студенти, які навчаються англійською мовою і мають міжнародні сертифікати на кшталт IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate, з рівнем знань не менше В1 – повторно здавати англійську не будуть. Їхній сертифікат автоматично враховуватиметься як успішно складений іспит.

«Відповідно, якщо ми висуваємо такі вимоги до знань мови навчання студентами, то ще суворіші вимоги мають бути і до викладачів закладів освіти, які навчають іноземних студентів. Їхній рівень володіння мовою має бути не нижче В2. Цього року ми приділятимемо особливу увагу виконанню цих умов», – зазначила Міністр.


Поділіться з друзями:   

Останні новини