В Запорізькому державному медичному університеті встановлено рекорд України!

В номінації «одночасна наймасовіша симуляція зупинки кровотечі» в ЗДМУ  з кількістю 106  учасників встановлено рекорд України.


Це зафіксувала і оголосила  офіційний представник національного реєстру Рекордів України Лана Вєтрова  по завершенню стимуляційного навчання, яке відбулося в університеті. При цьому вона зазначила, що упродовж  30 років  це перший випадок, коли таку номінацію заявили  медики, акцентуючи на збереженні дорогоцінного людського життя. В університеті відтепер є відповідний сертифікат.

Ініціювала проведення стимуляційного навчання  з нагоди Всесвітнього дня зупинки кровотечі Студентська рада ЗДМУ за підтримки керівництва вишу, профспілкового комітету, про що повідомив на початку заходу  голова Студентської ради Максим Усатенко. Провели його за допомоги підприємства «Січ», яке надало необхідне оснащення власного виробництва -  турнікети.

Видовище процесу одночасної зупинки кровотечі видалося короткочасним, але яскравим і піднесеним. Працювали під «Козацький марш»   під команди  сертифікованих інструкторів, студентів ЗДМУ Владислава Скоби і Олександра Копотія, які   мають добрий практичний вишкіл, адже обоє брали участь в антитерористичних та операціях Об’єднаних сил в зоні бойових дій на Сході України, де надавали допомогу пораненим бійцям та навчали цьому інших як волонтери. Підтримати учасників навчання прийшли члени ректорату, декани ,  співробітники кафедри медицини катастроф, військової медицини, анестезіології та інтенсивної терапії.  Ректор ЗДМУ, професор Юрій Колесник особисто взяв участь у флешмобі, а також привітав його учасників, підкресливши актуальність такого навчання.

Прикметно, що разом зі студентами у встановленні такого цікавого рекорду взяли участь   30  вихованців 99-го ліцею Запоріжжя, що в Хортицькому районі, які співпрацюють з нашим університетом, вони прийшли разом із заступником директора закладу Оленою Дзюбою.

«Важливість такого масового навчання важко переоцінити, - зазначив  доцент кафедри медицини катастроф, військової медицини, анестезіології та інтенсивної терапії Олег Льовкін. – Людям, які опиняються жертвами аварій, надзвичайних ситуацій в побуті, на виробництві тощо потрібно надати допомогу в лічені хвилини, зокрема, вміти кваліфіковано зупинити кровотечу. Ми навчаємо цьому не лише студентів, а й учнів ліцею, які змалку вивчають курс «Азбука порятунку». Багато з 99-го стають нашими вступниками. А те, що встановлено рекорд України, підкреслює значимість справи, приємно, що відбулося це саме в нашому університеті»ю


Поділіться з друзями:   

Останні новини