Конференція з електроніки та нанотехнологій ELNANO-2019

16 квітня в КПІ імені Ігоря Сікорського розпочала роботу 39-та Міжнародна науково-технічна конференція IEEE «ELECTRONICS AND NANOTECHNOLOGY» («Електроніка і нанотехнології») (ELNANO-2019).


Організаторами конференції є Інститут інженерів з електроніки та електротехніки IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers – всесвітня організація, яка існує вже понад століття і об`єднує приблизно 400 тисяч інженерів і дослідників з більш як 160 країн світу), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Національний авіаційний університет, Інститут фізики напівпровідників ім.В.Є. Лашкарева НАН України та Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» НАН України, - інформує прес-служба університету.

Конференція ELNANO є одним із головних щорічних наукових заходів у галузі електроніки та нанотехнологій, який збирає провідних науковців з багатьох країн світу, тож вона є надзвичайно важливою подією не лише для КПІ ім. Ігоря Сікорського, але й для всієї вітчизняної науки.

КПІ ім. Ігоря Сікорського вже багато років поспіль є майданчиком проведення конференції ELNANO. Цього року участь у ній беруть дослідники з 28 країн, у тому числі представники Великої Британії, Бразилії, Вірменії, Греції, Індії, Іспанії, Італії, Мексики, Норвегії, Німеччини, Франція, Польщі, Словаччини, США, України, Хорватії, Китаю, Швейцарії та інших. Усього ж цього року її учасниками стали приблизно 600 фахівців з електроніки та нанотехнологій. На конференцію було надіслано 231 доповідь, але після рецензування зовнішніми та внутрішніми незалежними експертами до участі в ній було допущено лише 179 з них.

Участь у відкритті взяли перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського та голова Організаційного комітету конференції академік НАН України Юрій Якименко, генеральний директор директорату науки Міністерства освіти України Дмитро Чеберкус, голова Української секції ІЕЕЕ Євген Пічкальов.

Після урочистого відкриття конференції відбулося її пленарне засідання. Затим учасники працюватимуть по трьох секціях – «Micro- and Nanoelectronics» («Мікро- та наноелектроніка»), «Biomedical Electronics and Signal Processing» («Біомедична електроніка і обробка сигналів») та «Electronic Systems» («Електронні системи») (робочою мовою конференції є англійська, тому назви секції подаються англійською).

Заходи в межах конференції проходитимуть ще два дні. 18 квітня вона завершиться двома семінарами «Switching to Embedded Linux: The Advantures, Drawbacks and Perspectives» та «Performance Optimization With Stratix 10 Hyperflex Architecture».


Поділіться з друзями:   

Останні новини