НФаУ співпрацює з болгарськими фармацевтами

До НФаУ прибула делегація фармацевтичного факультету Медичного університету Варни (Болгарія).


Захід, який відбувається у рамках програми академічної мобільності «Erasmus+ administrative staff mobility», триватиме з 6 по 10 травня 2019 р.

Болгарську сторону представляють декан фармацевтичного факультету Медичного університету Варни Міглена Колева-Стоєва та співробітник деканату фармацевтичного факультету Анна Денева. До гостей з привітанням звернувся перший проректор НФаУ А. І. Федосов. Після офіційної частини гості завітали до деканату факультету з підготовки іноземних громадян та деканату фармацевтичного факультету; побували у навчально-методичный лабораторії з питань фармацевтичної освіти, яка займається широким спектром питань, серед яких аналіз та вивчення досвіду зарубіжних закладів вищої освіти з метою використання його у вітчизняній практиці.

Потім відбулися візити до психологічного підрозділу університету та відділу управління якістю, на кафедри біохімії та фармакології НФаУ. Помічник декана фармацевтичного факультету Медичного університету Варна Міглена Колева-Стоєва зазначила, що напрямок та досвід цих підрозділів є досить цікавим та корисним для болгарської сторони.

Також болгарські науковці мали за мету тривале спілкування з колегами, представниками певних кафедр НФаУ. Їх цікавила діяльність та досвід кафедр біохімії та фармакології, які є старішими за аналогічні кафедри Медичного університету Варни. Наприклад, кафедра фармакології НФаУ веде історію з 1924 р. та майже століття є опорною кафедрою, центром наукової та методичної роботи НФаУ.

Останній день болгари провели у хіміко-технологічному корпусі НФаУ на кафедрах фармацевтичної хімії, медичної хімії, фармакогнозії, хімії природних сполук. Особливий інтерес у гостей викликала науково-дослідна лабораторія з якості лікарських засобів НФаУ, яка займається забезпеченням розробки та впровадженням нових методів аналізу лікарських засобів, а також удосконаленням діяльності системи контролю якості лікарських засобів в Україні.

Перший проректор НФаУ Федосов А.І., звертаючись до болгарських колег, підсумував результати візиту та наголосив на важливості продовження співпраці університетів у майбутньому.

Центр медіакомунікацій НФаУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини