КПІ відвідали делегації двох вишів з Китайської Народної Республіки

22 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали делегації двох закладів вищої освіти з Китайської Народної Республіки – Наньчанського університету (м. Наньчан, провінція Цзянсі) та Шаньдунського університету науки та технології (м. Циндао, провінція Шаньдун).


З колегами з Китаю зустрілися проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з наукової роботи Ігор Литвинов, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Андрій Шишолін, директор Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку (СЦД-Україна) Костянтин Єфремов, а також представники Механіко-машинобудівного інституту та інженерно-фізичного факультету (вони взяли участь у перемовинах з членами делегації Наньчанського університету), представники теплоенергетичного факультету (які спілкувалися з членами делегації Шаньдунського університету науки та технології) та інші, - інформує прес-служба університету.

Під час зустрічей було обговорено низку питань співпраці загального характеру та деякі аспекти співпраці за конкретними напрямами.

Завершенням зустрічі з делегацією Наньчанського університету стало укладенняІ меморандуму про взаєморозуміння, який підписали президент Наньчанського університету професор Чжоу Чуанбін та проректор з міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко.

З Шаньдунським університетом науки та технології (з його фахівцями київські політехніки вже почали співпрацю в рамках відповідного меморандуму) було укладено угоду про стратегічне освітнє та науково-технічне співробітництво. З китайського боку документ підписав Віце-Президент Шаньдунського університету науки та технології Лю Менде, з українського – проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Сидоренко.

Обома документами передбачено розгортання співробітництва в усіх видах академічної мобільності, а також у питаннях обміну здобувачами вищої освіти і стажистами, в організації спільних досліджень і обміні отриманими результатами, в публікації статей в наукових журналах і тематичних збірниках наукових праць тощо.

В угоді з Шаньдунським університетом науки та технології, крім того, зазначено, що її учасники висловили згоду встановити відносини довгострокового освітнього, науково-технічного та науково-інноваційного співробітництва, що включає підготовку магістрів; підготовку PhD-аспірантів; проведення спільних освітніх та науково-дослідних досліджень та виконання спільних проектів; виконання науково-технічних та науково-дослідних робіт в інтересах один одного на комерційній договірній основі; Сторони також висловили намір створювати спільні робочі групи, спільні навчально-наукові центри і лабораторії та проводити науково-дослідні роботи з метою створення новітніх технологій, виробів та їхнього впровадження на підприємствах і в організаціях. Під час перемовин обговорювалися й конкретні напрями цих робіт. Також окремо наголошено, що питання використання інтелектуальної власності за результатами спільної освітньої, наукової та інноваційної діяльності регулюватиметься у відповідності з національним законодавством обох країн і на підставі двосторонніх договорів між учасниками спільних проектів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини