Ведуча телеканалу ICTV Олена Фроляк провела майстер-клас для студентів НАУ

11 жовтня у Інституті міжнародних відносин НАУ для студентів кафедри журналістики відбувся майстер-клас заслуженої журналістки України, ведучої телеканалу ICTV Олени Фроляк.


На зустрічі відома телеведуча Олена Фроляк побудувала свій майстер-клас як предметну дискусію. Вона поділилася досвідом роботи під час відрядження до Швеції зі створення телерепортажу про енергозберігаючі технології цієї країни. Олена підкреслила, що магічна сила інформації працює у свідомості глядача тільки тоді, коли журналіст ґрунтовно підготувався до сюжету, продумав кілька варіантів розвитку події.

Тележурналістка закликала працювати над собою щодня, поглиблюючи свої знання з літератури, історії, риторики та професійних дисциплін - адже телекамера бачить усе, і насамперед «інтелектуальну прірву» в очах ведучого.

На запитання студентів щодо спеціальних прийомів роботи тележурналіста Олена відповіла, що на сьогодні надважливе значення має універсальність розуміння ведучого, тобто він має бути ознайомлений з роботою оператора, режисера, редактора. Оскільки теленовини це командний продукт, який ведучий презентує аудиторії.


Поділіться з друзями:   

Останні новини