Єгипет має намір навчати свою молодь у КНУ імені Тараса Шевченка

25 червня 2019 КНУ імені Тараса Шевченка відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Пан Хассам Ельдін Мохамед Алі.


Відбулася зустріч Пана Посла з ректором Леонідом Губерським, - інформує прес-служба університету.

На зустрічі йшлося про можливості навчання студентів з Єгипту в КНУ імені Тараса Шевченка. Надзвичайний і Повноважний Посол підкреслив, що на відміну від багатьох українських ЗВО, КНУ самостійно проводить тестування абітурієнтів, відбираючи найкращих, та випускає високопрофесійних спеціалістів. «Посольство зацікавлене у співпраці з найкращим в Україні університетом», – зазначив він.

Ректор також розповів про співпрацю КНУ з Каїрським університетом, започатковану ще у 1998 році, про роботу Єгипетського центру арабської мови й культури, що функціонує в Інституті філології КНУ. «Ми з задоволенням приймемо на навчання єгипетських студентів та надамо всю необхідну допомогу для їхньої адаптації в середовищі однолітків і загалом в університеті», –  наголосив Леонід Губерський.

На зустрічі були присутні проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, завідувач кафедри фундаментальної медицини ННЦ «Інститут біології та медицини» Вікторія Хоперія, завідувач підготовчого відділення Галина Усатенко, начальник відділу міжнародного співробітництва Андрій Кравченко.


Поділіться з друзями:   

Останні новини