Сьогодні стартувала реєстрація електронних кабінетів вступників

Сьогодні о 9-й ранку почалася реєстрація електронних кабінетів вступників – їх уже створено 15255.


Це майже вдвічі більше, ніж вступники зареєстрували торік станом на 14-у годину першого дня роботи електронних кабінетів. Про це йшлося під час пресконференції щодо старту вступної кампанії сьогодні, 1 липня 2019 року, в приміщенні МОН.

«Активна фаза вступної кампанії триватиме весь липень. Так, 1 липня – старт реєстрації електронних кабінетів і завантаження до них документів, 10 липня – старт прийому заяв та документів, з 1 до 10 липня триватиме також проведення творчих конкурсів», – повідомила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Подання заяв завершиться о 18-й годині 22 липня для тих, хто вступає на основі лише сертифікатів ЗНО та творчих конкурсів, складених 1-10 липня. Водночас до 18-ї години 16 липня треба буде подати заяви тим особам, що вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

«Тобто вступники матимуть 22 дні, щоб відкрити свої електронні кабінети, та 12 днів, щоб подати електронні заяви. Тому я хочу наголосити – не треба намагатися все зробити в перший день й перевантажувати систему, у всіх буде достатньо часу», – наголосила Міністр.

26 липня відбудеться оприлюднення рейтингового списку вступників на бюджет і до 31 липня вони повинні будуть принести необхідні документи у виші. До 12-ї години 1 серпня триватиме зарахування на бюджетні місця, а на контракт зарахування буде можливе до 30 вересня. До цього ж часу можна буде створювати електронні кабінети.

Заяви в електронній формі треба подавати вступникам на бакалавра, наскрізного магістра (медичного, фармацевтичного чи ветеринарного спрямування) та молодшого спеціаліста на базі 11 класів (окрім певних випадків, визначених в Умовах прийому до вишів).

Щоб створити кабінет, вступник має зазначити такі дані:

  • адресу електронної пошти, до якої має доступ (встановлюється як логін кабінету)
  • пароль для входу до кабінету
  • номер, пін-код та рік отримання сертифіката ЗНО – 2017 (окрім іноземних мов), 2018, 2019 років
  • серію та номер документа про повну загальну середню освіту
  • середній бал додатка до вказаного документа

Докладні покрокові інструкції щодо реєстрації електронних кабінетів раніше були розміщені на сайті МОН.

Також на ресурсах Міністерства можна знайти відповіді на поширені запитання вступників, відеороз’яснення та інфографіку. З 24 червня почали працювати гарячі лінії та приймальня громадян щодо вступу 2019.

Окремо Лілія Гриневич нагадала, що МОН у партнерстві з аналітичним центром CEDOS розробили поради для вступників про вибір університету та спеціальності. Це – чекліст з коментарями, що складається з 3 блоків:

  • Вибір спеціальності: чому важливо перевіряти прохідний та середній бал минулого року, ознайомитися зі змістом програми тощо.
  • Вибір університету: про що запитати нинішніх студентів/студенток вишу, які прохідні бали мають бути в закладі тощо.
  • За кордоном: на які чинники треба зважати, якщо ви вирішили здобувати вищу освіту за межами України.

Поділіться з друзями:   

Останні новини