ЗДМУ придбає навчальну літературу на чотири мільйони гривень

Студенти та переважна більшість викладачів Запорізького державного медичного  університету насолоджуються літнім відпочинком, а у науковій бібліотеці  вишу  розпочалося цікаве  бурхливе  життя.


Тут  розгорнуто масштабну роботу з підготовки до прийдешнього навчального року.  Співробітники почали комплектувати навчальну літературу для студентів усіх курсів. Першими їхніми помічниками є студенти, які проходять тут виробничу практику.  Вони добросовісно ставляться до роботи, бо працювати з книжками не може бути справою нудною,  а в університетській бібліотеці  - й поготів.

Найцікавіше дійство зосереджене у читальній залі книгозбірні. Сюди вже почали надходити нові видання підручників та посібників, якими студенти зможуть скористатися з початком навчального процесу. Книжки стосами лежать на столах,  іще не вивітрився запах фарби, і кожному, хто сюди заходить, так і хочеться все передивитися, доторкнутися , погортати розкішно видані томи. Справжнє багатство, у прямому сенсі, адже ми знаємо ціну сучасної навчальної літератури. Запорізький державний медичний університет не шкодує коштів на придбання найновіших видань для навчання своїх студентів, і щороку  ці витрати набувають все більших обсягів.

«Справді, цьогоріч сума на закупівлю нової навчальної літератури просто вражає,  передбачається, що вона сягне чотирьох мільйонів, - констатує директор наукової бібліотеки Тетяна Карпенко, - планується отримати близько десяти тисяч примірників. Ми вдячні керівництву вишу за таке коштовне надбання!

Зараз почала надходити  продукція  спеціалізованого  видавництва – «Медицина». У них ми закупили більше  трьох  тисяч примірників книг тридцяти семи найменувань, загальною вартістю  понад  півтора  мільйона  гривень.  Студенти обробляють  нові  видання, штампують, здійснюють маркування, штрихкодування  тощо. Це література  зі всіх спеціальностей для усіх факультетів. Зокрема,  велика кількість  підручників з англійської та латини, видань з охорони праці, сімейної медицини, гнійно – септичної хірургії, військової епідеміології та інших.  Придбали сто примірників  розкішно виданого двотомника  Основи патології за Роббінсом . Серед новинок  атласи – дитячих інфекційних хвороб та «ЕКГ у практиці», а також фундаментальне видання з онкології, де серед авторів – завідувач кафедри онкології  та онкохірургії  ЗДМУ, професор Анатолій Шевченко».

На цьому знайомство з новинками, які порадують студентство та викладачів, не закінчується, невдовзі, за словами директора бібліотеки, очікуються нові надходження з видавництва «Нова книга».

Несподівано приємний подарунок бібліотеці  зробила група індійських студентів, які цьогоріч закінчили навчання і прощаються з університетом. Вони передали  Тетяні Володимирівні  навчальну літературу англійською, яка безумовно згодиться наступним поколінням іноземних студентів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини