Неефективних ректорів посунуть через зміну у системі фінансування вишів, - Ганна Новосад

Лілія Гриневич зазначала, що вища освіта буде одним із пріоритетів нового Міністра освіти.


Про те чи стане вища освіта пріоритетним напрямком для Міністра освіти і науки України Ганни Новосад, вона розповіла в інтерв'ю "Українській правді".

"Коли говоримо про "феодалізм", неефективність, погані навчальні програми, мені здається, що причиною цього є, те, що ми не маємо механізмів, як стимулювати здорову конкуренцію і розвиток найкращих. Є принцип зрівнялівки, замішаний на преференціях окремим закладам вищої освіти. Вони сформувалися не за останні два чи три роки, а за десятиліття", - зазначила вона.

"Хтось отримує більше, хтось – менше, при цьому ми ні від кого не вимагаємо певних показників якості. Тому хочемо шляхом зміни системи фінансування і управління почати стимулювати заклади вищої освіти до розвитку", - наголосила Ганна Новосад.

"До кінця року подамо ряд проектів-актів по зміні фінансування, держзамовлення у вищій освіті, засноване на показниках якості. Зокрема, ми хочемо, щоб на фінансування закладів впливали показники працевлаштування випускників, якість наукової діяльності університету, присутність у міжнародних рейтингах тощо", - пообіцяла Міністр.


Поділіться з друзями:   

Останні новини