Уряд оновив склад Адмінкомітету Нацради з розвитку науки і технологій

Кабінет Міністрів затвердив новий склад Адміністративного комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій.


Відповідне розпорядження було прийнято сьогодні, 16 жовтня 2019 року, під час засідання Уряду, - інформує прес-служба Міносвіти.

Адмінкомітет за посадою очолила Міністр освіти і науки Ганна Новосад. Також у нього увійшли представники міністерств та інших відомств, ОДА, Київської міськдержадміністрації, вишів, НАН та галузевих академій, Укроборонпрому тощо. Загалом Адмінкомітет налічує 24 особи. 

"Нацрада складається з двох комітетів - Наукового та Адміністративного, кожен з яких має однакову кількість членів. До Наукового входять провідні українські вчені, він оновлюється що два роки. Адмінкомітет формується з представників ЦОВВів та профільних установ, що мають безпосередній вплив на прийняття рішень у сфері науки, а також регіональних держадміністрацій, на території яких є значний науковий потенціал. Оскільки склад Уряду та інших органів влади було оновлено, то ми мали оновити й склад Адмінкомітету", - пояснила Ганна Новосад.

Вона також додала, що перше засідання Нацради під головуванням нинішнього Прем'єр-міністра Олексія Гончарука планується на початок листопада.

"Оскільки Нацрада має зібратися вже за кілька тижнів, для нас було дуже важливо оперативно оновити склад Адмінкомітету", - наголосила Міністр.


Поділіться з друзями:   

Останні новини