Національний фармацевтичний університет відвідали випускники з Марокко

24 жовтня 2019 р. у НФаУ приймали делегацію членів Асоціації випускників харківських закладів вищої освіти – Association des laureats de Kharkiv (ALK) з Марокко.


До Харкова с дружнім візитом прибули громадяни Марокко, випускники 80 – 90-х років Національного фармацевтичного університету, Харківського національного університету будівництва та архітектури, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Делегація ALK, за словами її голови Дахмі Радуана (випуск 1991 р. ХПІ), прибула для відновлення та налагодження партнерських стосунків.

У складі делегації до Альма-матер завітали марокканські фармацевти, які отримали освіту у тоді ще Харківському державному фармацевтичному інституті за освітньою програмою «Фармація» та успішно реалізували набуті знання на батьківщині. Серед випускників НФаУ були присутні:

  • Ез Зрхаіді Мохамед (випуск 1987 р., провідний дистриб’ютор фарм. засобів у Марокко);
  • Дуіхі Абдель Азіз (випуск 1987 р., фармацевт в м. Демнат);
  • Абду Фатіха(випуск 1992 р., фармацевт в м. Касабланка);
  • Аламі Шентуфі Мохаммед (випуск 1993 р., фармацевт в м. Касабланка);
  • Толбікс Турія (випуск 1995 р., фармацевт в м. Кенітра, в минулому президент фармацевтичного синдикату Кенітри);
  • Ель Хаттаб Ель Ібрагімі Абдаллах (випуск1995 р., фармацевт в м. Сеттат);
  • Анвар Хамід (випуск 1995 р. фармацевт в м. Улад Амран);
  • Ель Ідриссі Мохамед (випуск 2000 р., депутат Марракешської міської ради, Почесний Консул Марокко в Україні у 2015 р., Голова торгової палати України в Марокко).

З вітальним словом до гостей звернулися ректор НФаУ, проф. А. А. Котвіцька; перший проректор, доцент А. І. Федосов, проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Т. В. Крутських, декан факультету з підготовки іноземних громадян НФаУ, доцент С. Г. Калайчева. Марокканські фармацевти виступили з власними історіями та спогадами про студентське життя у стінах Альма-матер.

На зустрічі обговорили питання щодо здобуття фармацевтичної освіти, сучасні аспекти організації навчального процесу на факультеті з підготовки іноземних громадян НФаУ, умови навчання та проживання марокканських студентів у гуртожитках університету.

Після реєстрації членів асоціації у книзі почесних гостей НФаУ, вручення подарунків та фотосесії делегацію запросили до медико-біологічного та хіміко-технологічного корпусів НФаУ. Саме там відбулися зустрічі з почесним ректором НФаУ, академіком НАН України В.П. Черних та марокканськими студентами, які зараз навчаються в НФаУ. Майбутні фармацевті Марокко були раді побачитися з співвітчизниками. Спілкування поколінь відбулося у теплій та емоційній атмосфері.

Візит делегації членів марокканської Асоціації випускників харківських закладів вищої освіти завершився висадкою пам’ятного дерева, символу дружби та партнерства.

Сектор медіакомунікацій ВУЯ НФаУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини