Посол Литовської Республіки відвідав КНУ імені Тараса Шевченка

28 жовтня в Головному корпусі університету відбулася зустріч ректора Леоніда Губерського з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки Марісом Януконісом.


Посла супроводжувала аташе з питань культури Іна Кнюрєнє, - інформує прес-служба університету.

Ректор вишу Леонід Губерський висловив загалом задоволення станом відносин і співпраці КНУ з 9-ма литовськими ВНЗ, проте вважає, що настав час їх активізувати і осучаснити, згідно нових вимог і реалій, що їх висуває суспільне життя обох країн. Він підтримав пропозицію Маріса Януконіса про створення в КНУ Балтійського центру, робота якого сприяла б кращому вивченню литовської мови, історії й культури Литви, а також налагодженню комунікацій у студентському середовищі.

Крім того Посольство  Литви переймається пошуком слідів раритетних пам'яток Вільнюського університету, які під час повстання у 1831 році були переміщені, в тому числі й до кількох українських університетів. Маріс Януконіс припускає, що вони ще можуть знаходитися десь в архівах чи  запасниках музеїв. Було б цікаво і для істориків, і для суспільства спробувати здійснити таку розвідку й у нашому університеті, навіть, якщо вона й не буде успішною. Ректор зацікавився цією пропозицією і сказав, що університет обов'язково проведе таке дослідження.


Поділіться з друзями:   

Останні новини