Видавничий центр НФаУ: навчальні посібники нового покоління

15 листопада 2019 р. НФаУ отримав Гран-прі у номінації «Видання підручників та навчальних посібників нового покоління» та звання «Лідера вищої освіти України» на XXXV Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра. День студента 2019».


У рамках заходу діяльність Видавничого центру НФаУ представила його директор – Романько Т.А. Конкурсна робота «Системи управління видавничою діяльністю Національного фармацевтичного університету» отримала Гран-прі у номінації «Видання підручників та навчальних посібників нового покоління» (автори Романько Т.А., Волкова А.В.).

Видавничий центр як підрозділ НФаУ відкрили у 1993 р. з метою забезпечення студентів якісною науковою, навчальною та методичною літературою.

На сьогодні за підручниками та навчальними посібниками, авторами яких є науковці Національного фармацевтичного університету, навчають як студенти НФаУ, так і студенти фармацевтичних факультетів медичних ЗВО та фармацевтичних коледжів України. Навчальна література НФаУ відповідає робочим програмам, рекомендованим МОН та МОЗ України і охоплює усі питання фармацевтичної галузі.

За останні 26 років НФаУ, як зазначено у конкурсній роботі, НФаУ «видав 181 підручник, 1087 навчальних посібників та 1551 видань іншої наукової та навчально-методичної літератури. Найвище визнання на державному рівні здобули підручники «Органічна хімія» (В.П. Черних, Б.С. Зіменковський, І.С. Гриценко) та «Технологія ліків» (О.І. Тихонов, Т.Г. Ярних), які отримали Державну премію України в галузі науки і техніки (2000, 2015). Окремою відзнакою є копітка робота співробітників видавничого центру з  підготовки до видання двох випусків єдиної в Україні Фармацевтичної енциклопедії.

Уперше в університеті видавничим центром започатковано збір електронних версій видань, що стало базою існуючого і до нині електронного архіву видавничої продукції НФаУ. У бібліотечних залах та через мережу Інтернет студенти мають можливість користуватись електронними версіями практично всіх навчальних видань університету. Сьогодні студенти університету повністю забезпечені з усіх дисциплін навчальним комплексом «підручник — навчальний посібник — методичні рекомендації — збірка тестів», тощо».

Сектор медіакомунікацій ВУЯ НФаУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини