Українці в соцмережах вважають заяву Ганни Новосад щодо замалої зарплати міністра неприйнятною

Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад розповіла, що її зарплати в 36 тисяч гривень не вистачать на дитину, якщо вона вирішить її народити.


"Наразі моя зарплата на руки у середньому становить 36 тис. грн, це на 10 тис. грн менше, ніж я мала на посаді керівника директорату Міносвіти. Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, у мене немає часу ходити в кіно. Але якщо ви мене запитаєте, чи влаштовує мене це, як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє, про заощадження, про пенсію, то безперечно цього не вистачить", - відповіла вона на запитання, чи влаштовує її зарплатня.

"Також у мене зараз немає сім'ї. В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось утримуватиме мене, я повинна сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплату, і це буде рішення, яке потрібно буде усвідомлено приймати", - заявила Новосад в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, в грудні минулого року Новосад отримала 138 412 грн, зокрема надбавки – 42 412 грн та премії 96 000 грн. У вересні її заробітна плата становила 38 288 грн, в жовтні – 37 981 грн, в листопаді – 39 103 грн. Таким чином, середня плата за 2019 рік склала 63 446 грн.

У коментарях у соцмережі Facebook більшість користувачів обурились заявою міністерки. Багато людей писали про те, що вчителі отримують в рази менше, але виховують декількох дітей. Люди обурювались тим, що мінімальні зарплати та пенсії, на які живе більшість українців, набагато менші за зарплати міністрів та депутатів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини