Міносвіти встановлюватиме мінімальну вартість навчання за контрактом у закладах вищої освіти

Встановлення фіксованої ціни допоможе запобігти демпінгу, пояснюють в міністерстві: коли університети ставлять ціну значно меншою собівартості підготовки.


Заступник міністра освіти заявив, що зі старим підходом визначення ціни треба закінчувати, - повідомив в інтерв’ю УП. Життя заступник міністра освіти Єгор Стадний

Міністерство освіти запроваджує індикативну собівартість навчання, що означає встановлення мінімальної ціни на навчання за контрактом у вишах на певних спеціальностях з літа 2020 року.

Як розповів він, встановлення фіксованої ціни допоможе запобігти демпінгу, коли університети ставлять ціну значно меншою собівартості підготовки.

«Через демпінг на ціни на контракт людей привчили до такого сприйняття вищої освіти як чогось недорогого. Ми радше купимо євробляху за 100 тисяч гривень, ніж оплатимо 4 роки навчання на бакалавраті за ці самі гроші. Треба закінчувати з таким підходом, тому що це питання якості навчання, зарплат викладачів і забезпеченості університетів», – сказав Єгор Стадний.


Поділіться з друзями:   

Останні новини