Ректор вишу дійсно отримав два позашляховика за вступ, - ГПУ

Завершено розслідування стосовно ректора одного з вищих навчальних закладів, який отримав два елітні автомобілі за зарахування студентів на навчання.


За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та Спеціалізованої антикорупційої прокуратури Офісу завершено досудове розслідування щодо ректора одного з вищих навчальних закладів Донецької області. Підозрюваному інкриміновано отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднане з вимагання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України) та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України), - інформує прес-служба Генеральної прокуратури України.

За версією слідства, вказаний посадовець протягом 2018 року отримав від представника Товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається організацією набору на навчання іноземних громадян, неправомірну вигоду у вигляді двох автомобілів «BMW X3» вартістю понад 1,2 млн грн та «BMW X5» вартістю понад 1,6 млн грн за підписання наказів про зарахування іноземних громадян на навчання до університету.

Згодом, він вніс до щорічної декларації завідомо недостовірні відомості щодо отримання у користування автомобіля «BMW X3» на підставі неіснуючого договору позички.

На даний час триває ознайомлення підозрюваного і його захисника з матеріалами досудового розслідування, після завершення якого обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті.


Поділіться з друзями:   

Останні новини