Студенти зможуть отримувати зарплату під час навчання, - Єгор Стадний

Заступник міністра освіти Єгор Стадний розповів, що чекає на студентів та університети згідно з новим законом про вищу освіту.


В рамках дуальної освіти студенти отримуватимуть більше практики та заробітну платню за виконану роботу. Про це нововведення до системи вищої освіти в Україні Єгор Стадний розповів у інтерв'ю радіо НВ.

За словами посадовця, сьогодні дуальна форма освіти стане в один ряд з денною та заочною формами. Нова система передбачає отримання практики студентами до 70% від всього навчального процесу.

"Університети отримали змогу разом з бізнесом запускати спільні освітні програми… В рамках дуальної форми освіти студенти отримують заробітну платню", – наголосив Єгор Стадний.

Тепер практика студента так само вписана в навчальну програму як і теорія. В міністерстві сподіваються, що дуальна форма освіти стане основною в українських університетах.

"Ми в міністерстві переконані, що через кілька років на деяких спеціальностях, особливо інженерних – дуальна форма здобуття вищої освіти стане основною", – зазначив він.


Поділіться з друзями:   

Останні новини