Норвегія виділить $ 7,6 млн на співпрацю норвезьких і російських вузів

МЗС Норвегії та Центр міжнародного вищої освіти (SIU) підписали угоду про співпрацю російських і норвезьких освітніх установ за новою програмою, бюджет якої на п'ять років склала 45 мільйонів норвезьких крон (близько 7,6 мільйона доларів США).


Нова програма співробітництва в галузі вищої освіти сприятиме розширенню знань і досвіду та розвитку довгострокового співробітництва між освітніми установами Норвегії та Росії.

Першочергова мета цієї програми полягає у зміцненні норвезько-російського співробітництва в області розширення знань у таких пріоритетних сферах, як видобуток вуглеводнів, енергетика, стале використання ресурсів, розвиток промисловості, охорона здоров'я, а також гуманітарні та суспільні науки.

Повідомляється, що програма розроблена відповідно до стратегії норвезького уряду, спрямованої на переважний розвиток північних регіонів, вона закликає до співпраці за багаторічними проектами і включає системи стимулювання мобільності між освітніми установами Норвегії та Росії.

Крім цього, дана програма фінансує чотири посади викладачів норвезької мови в Мурманськом педагогічному університеті, Поморському університеті ім. Ломоносова в Архангельську, Державному університеті в Санкт-Петербурзі та Університеті ім. Ломоносова в Москві, а також надає підтримку викладання норвезької мови в Петрозаводськом університеті.

Щорічний бюджет програми складає дев'ять мільйонів крон, а рамки загального бюджету - 45 мільйонів крон.

Оголошення про виділення коштів на багаторічні проекти очікується в кінці жовтня цього року, а оголошення про виділення коштів на заходи невеликого масштабу буде проходити щорічно протягом терміну дії програми, повідомляється на порталі.


Поділіться з друзями:   

Останні новини