Єдиний вступний іспит планують складати понад 101 тис осіб

Для участі у єдиному вступному іспиті та єдиному фаховому вступному випробуванні у 2020 році зареєструвались 101 273 особи.


Відповідні дані оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти за результатами онлайн-реєстрації на іспити, яка завершилась 5 червня.

“Пункти проведення ЄВІ та ЄФВВ будуть безпечними і комфортними для учасників та інструкторів. Збереження їхнього здоров’я – наш ключовий пріоритет. Ми дотримуватимемося усіх необхідних протиепідеміологічних заходів згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України. Їх оприлюднено на сайті МОЗ – із ними може ознайомитися кожен охочий”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

У п’ятірку регіонів із найбільшою кількістю зареєстрованих учасників увійшли:

  • Київ – 26 046,
  • Харківська область – 12 798,
  • Львіська область – 8 765,
  • Одеська область – 7 567,
  • Дніпропетровська область – 7 220.

Із повною статистикою реєстрації можна ознайомитись на сайті УЦОЯО.

Основна сесія ЄВІ відбудеться 1 липня, ЄФВВ – 3 липня. Іспити відбудуться в Києві та в усіх обласних центрах країни, крім Донецька і Луганська. У Донецькій та Луганській областях працюватимуть пункти у Слов’янську, Маріуполі та Сєвєродонецьку. Для проведення ЄВІ з англійської мови додатково діятимуть пункти тестування у Білій Церкві, Кременчуку, Кривому Розі, Мелітополі та Умані.

До ЄВІ та ЄФВВ допускатимуть учасників та залучених осіб із температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб та у захисних масках.

В Міносвіти нагадують, пункти проведення ЄВІ та ЄФВВ буде забезпечено медичними масками, безконтактними термометрами (пірометрами), дезінфікуючими засобами та захистом для медиків. Цього тижня розпочинається доставка засобів захисту до обласних державних адміністрацій, а звідти – до 1714 пунктів проведення ЄВІ, ЄФВВ та ЗНО.


Поділіться з друзями:   

Останні новини