До британського рейтингу найкращих університетів світу увійшли шість українських вишів

До У британському рейтингу найкращих університетів уперше опинилися українські виші авторитетного рейтингу найкращих ВНЗ світу QS World University Rankings 2020-2021 увійшли шість українських університетів.


Про це повідомляється на сайті Top Universities.

Цьогоріч найкращу оцінку серед наших вишів отримав Харківський національний університет імені В. Каразіна, який посів 477 місце.

На півтори сотні позицій нижче опинився Київський національний університет ім. Т. Шевченка, який перебуває у проміжку 601-650.

Зазначимо, що ВНЗ у рейтингу можуть бути представлені групами по пів сотні закладів через незначну різницю в балах. Так, до наступної групи (651-700) увійшов Харківський політехнічний інститут.

Нижчу оцінку отримали Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського та Сумський державний університет, які перебувають у проміжку 701-750, а в "хвості" рейтингу опинилася Львівська політехніка: 801-1000 місця.

Зазначимо, що виші оцінюються за рівнем викладання, досліджень, передаванням знань та міжнародною перспективою, тоді як першу сходинку вже дев'ятий рік поспіль займає Массачусетський технологічний інститут (США).


Поділіться з друзями:   

Останні новини