Стипендії розміром 10 510 грн на місяць отримають 30 молодих вчених – рішення Верховної Ради

Сьогодні, 13 липня 2020 року, Верховна Рада проголосувала за проєкт Постанови «Про призначення у 2020 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук».


Стипендії отримають 30 науковців, розмір кожної такої стипендії становить 10 510 грн щомісячно (п’ять прожиткових мінімумів).

Претенденти на отримання стипендії висуваються з числа вітчизняних молодих учених, які мають науковий ступінь доктора наук та проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, а також мають намір і змогу виконувати в Україні актуальну наукову (науково-технічну) роботу.

«Цьогоріч на конкурс робіт з призначення таких стипендій представлено 89 подань з 20 областей України і м. Києва – майже три претенденти на одне місце. Це доволі високий показник. Тож дуже важливо, що така адресна підтримка науковців на державному рівні створює додаткові стимули для підвищення престижності їхньої праці», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Виплата стипендії здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених кошторисом Верховної Ради України. Стипендію надаватимуть незалежно від виплати посадового окладу стипендіату, різних доплат і надбавок тощо.


Поділіться з друзями:   

Останні новини