В освітній політиці важлива позиція роботодавців, – Сергій Шкарлет

Днями т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет провів робочу зустріч з керівництвом та експертами Федерації роботодавців України.


Під час зустрічі обговорювалися пропозиції до проєкту Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 рр. щодо формування професійних стандартів, розвитку професійно-технічної освіти, перспектив запровадження дуальної освіти, формування складу наглядових рад закладів вищої освіти, підготовки освітніх потреб з урахуванням потреб ринку праці тощо, - інформує прес-служба Міносвіти.

Сергій Шкарлет оцінив результати роботи експертів Федерації роботодавців України та закликав активно долучатися до обговорення проєктів нормативно-правових актів, що розміщуються на сайті МОН для громадського обговорення.

«Участь роботодавців є важливою складовою у формуванні  освітньої системи, оскільки вони виступають замовниками фахівців з певними компетентностями. Ураховуючи позиції роботодавців, можливо дати реалістичну оцінку системі освіти та її якості. Ми активно  підтримуємо діалог із соціальними партнерами в частині формування та реалізації державної освітньої політики», - зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.


Поділіться з друзями:   

Останні новини