Національний фармацевтичний університет отримав нову лекційну аудиторію

15 вересня відбулось урочисте відкриття нової лекційної аудиторії  кафедри технології фармацевтичних препаратів НФаУ.


Підготовка кадрів для фармацевтичного сектора галузі охорони здоров`я – це спільна соціальна відповідальність та партнерство усіх стейкхолдерів.

Протягом багатьох років одна з найпотужніших вітчизняних фармацевтичних компаній – АТ «Фармак» – незмінний партнер Національного фармацевтичного університету в питаннях реалізації освітніх, наукових, соціальних проєктів.

Облаштування аудиторії для студентів освітньої програми «Технології фармацевтичних препаратів», яких наразі навчається в університеті близько 500 осіб, стало можливим саме за підтримки «Фармак».

Урочистості розпочалися з вітальних слів ректора НФаУ, проф. А. А. Котвіцької та виконавчого директора АТ «Фармак» В. Г. Костюка.

«Вимогою часу для вишів є співпраця з роботодавцями. Це єдиний шлях забезпечення якості освіти та практичної й особистісної готовності випускника до виходу на ринок праці.

Компанія «Фармак» – багаторічний стратегічний партнер Національного фармацевтичного університету у питаннях освітньо-наукової співпраці, забезпечення робочими місцями випускників, реалізації соціальних проєктів. Облаштування цієї аудиторії півтора десятиліття тому також було здійснено компанією «Фармак». Аудиторія слугувала місцем захисту дипломних проєктів, проведення державної атестації, апробації дисертаційних робіт.

Переконана, що розвиток прямого партнерства бізнесу та університету сприяє якості підготовки фахівців і підвищенню престижу професії фармацевтичного працівника», – підкреслила ректор НФаУ А. А. Котвіцька.

«Розвиток наукового потенціалу в Україні – стратегічна задача для держави та бізнесу. Нам необхідно співпрацювати з вишами, які готують профільних фахівців, надавати підтримку науковому співтовариству, виділяти гроші на фундаментальну науку і заохочувати прикладні розробки.

Ми розуміємо необхідність партнерства з вітчизняними ЗВО. «Фармак» співпрацює з шістьма провідними вишами України, у тому числі з Національним фармацевтичним університетом. Студенти проходять практику у нашій компанії, мають доступ до найсучаснішого обладнання та розробок, мають можливість працевлаштуватися та долучитися до команди «Фармак», – відзначив виконавчий директор «Фармак» В. Г. Костюк.

Під час заходу студенти освітньої програми «Технології фармацевтичних препаратів» мали нагоду поспілкуватися на відстані прямого діалогу із ректором НФаУ, проф. А. А. Котвіцькою та виконавчим директором «Фармак» В. Г. Костюком.

Відкриття нової лекційної аудиторії відбулося напередодні професійного свята – Дня фармацевтичного працівника України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини