Примусового виселення студентів із гуртожитків не буде, - Сергій Шкарлет

Ніхто не буде примусово виселяти студентів із гуртожитків, хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу.


Наголосив в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі. Також він пообіцяв наголошувати щодо цієі позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду.

"Я розумію, що багато хто з вас вже працює і вам важливо зберегти своє місце роботи. Є серед вас і ті, чия домівка наразі на «червоній» карантинній території, а також є соціально-незахищені категорї студентів", - зазначив він.

В офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон та інших) із зобов'язанням адміністрацій ЗВО щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів (у разі виїзду з гуртожитку з 15.10.20 до 15.11.20).

"Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)", - підкреслив він.


Поділіться з друзями:   

Останні новини