Розподіл видатків на вищу освіту має бути справедливим, - Сергій Шкарлет

Розподіл видатків для закладів вищої освіти за формулою, як управлінський інструмент, безумовно, діятиме.


Однак необхідно проаналізувати наслідки застосування формули і на цій основі розробити пропозиції про доцільність її модернізації. На цьому наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет під час засідання робочої групи з  підготовки пропозицій щодо нормативно-методичного забезпечення фінансового регулювання у сфері вищої освіти та фінансування ЗВО.

«За попередньою оцінкою, формула не враховує певних важливих показників, які свідчать про результати діяльності закладів вищої освіти. Зокрема, не береться до уваги те, що ЗВО виконують і соціальну функцію, наприклад, щодо підтримки дітей-сиріт, студентів з тимчасово окупованих територій та ін. Окрім того, нормативно-правова база потребує вдосконалення. Робоча група має напрацювати необхідні зміни до формули. Розподіл видатків має бути справедливим», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Під час засідання представники закладів вищої освіти різних регіонів внесли кілька пропозицій, які нині опрацьовуються профільними структурними підрозділами Міністерства.

До складу робочої групи входять науковці, практичні працівники, керівники (ректори) закладів вищої освіти, представники інститутів громадянського суспільства, посадові особи МОН.

Усі охочі можуть надавати пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової бази з питань фінансування у вищій освіті до МОН.


Поділіться з друзями:   

Останні новини