Сергій Шкарлет під час зустрічі з Послом ЄС в Україні Матті Маасікасом підтвердив незмінність курсу реформ

Сьогодні під час онлайн-зустрічі з Послом ЄС, головою Представництва Європейського Союзу в Україні паном Матті Маасікасом очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет запевнив у незмінності курсу реформ, які активно реалізуються в Україні та підтримуються Євросоюзом, та висловив сподівання на продовження й розширення співпраці.


«Дозвольте висловити вдячність Представництву ЄС в Україні, особисто Вам, пане Посол Матті Маасікасе, колегам офісу Представництва ЄС в Україні за багаторічну співпрацю та значну допомогу, яку Євросоюз продовжує надавати Україні протягом останніх років для підтримки процесу реформ у нашій державі, зокрема у сферах освіти і науки», – зазначив Сергій Шкарлет.

Очільник МОН підкреслив, що ЄС є найбільшим стратегічним партнером Міністерства. Завдяки сприянню європейської сторони реалізується низка проєктів, які стали невід’ємною складовою ключових реформ у сфері освіти і науки, а саме:

  • EU4Skills (професійна освіта);
  • Еразмус+ (вища освіта);
  • «Горизонт 2020» (наука);
  • «Навчаємось разом» (Нова українська школа);
  • «Підтримка ЄС для переміщених навчальних закладів на сході України»;
  • «Архітектура реформ в Україні»(команда підтримки реформ);
  • «U-LEAD з Європою» (децентралізація);
  • «Дім Європи» (культурні та освітні проєкти).

Сергій Шкарлет розповів про реформи задля розвитку української освіти, науки, удосконалення системи державного управління Міністерства у контексті програми ЄС «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні», що відповідатимуть сучасним запитам особистості та суспільства, потребам економіки і світовим тенденціям.

«Уряд продовжує реалізацію реформи “Нова українська школа”. 30 вересня затверджено новий Державний стандарт базової середньої освіти, який заклав основу для ефективного переходу до реалізації Нової української школи на рівні базової середньої освіти, що відбудеться у 2022 році», – зазначив очільник МОН.

Також Сергій Шкарлет поінформував, що Міносвіти спільно з іншими державними органами, об’єднаннями роботодавців та науковцями підготувало проєкт Стратегії розвитку професійної (професійно-технічної) освіти до 2023 року.

За словами очільника МОН, традиційно Програма Еразмус+ відіграє важливе значення для закладів вищої освіти України. Зокрема, у 2020 році підтримано 10 проєктів українських команд за напрямом КА2 «Розвиток потенціалу вищої освіти». «Спеціальне Вікно фінансування в межах програми Еразмус+, що ЄС надав для України на 2019-2020 роки, має надважливе значення. Також ми розраховуємо на таку ж співпрацю у наступній програмі Еразмус+ на 2021-2027 роки», – зазначив Сергій Шкарлет.

Він наголосив на продовженні поступової інтеграції до дослідницького та інноваційного простору ЄС та важливості адаптації європейських стандартів і норм у процесі формування політики наукового-дослідного розвитку, а також подальшого розширення співпраці з країнами-членами ЄС.

«Упродовж цього року підготовлено оновлену Дорожню карту інтеграції України до європейського дослідницького простору. Очікуємо затвердити оновлену Дорожню карту та Національний план дій з її реалізації наприкінці 2020 року», – підкреслив очільник МОН.

Також він звернув увагу на пріоритет для України щодо участі в наступній Рамковій програмі ЄС у сфері досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Посол ЄС, голова Представництва Європейського Союзу в Україні пан Матті Маасікас зазначив, що Україна є взірцевим партнером у співпраці з ЄС та висловив переконання щодо продовження співробітництва.


Поділіться з друзями:   

Останні новини