МОН обговорює запровадження пілотного проєкту щодо безоплатного навчання на підготовчих курсах абітурієнтів із ТОТ

25 листопада 2020 року за участю заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка відбулося друге засідання робочої групи з питань функціонування на базі українських закладів вищої освіти підготовчих курсів до вступу на навчання осіб з тимчасово окупованих територій АР Крим і Донбасу.


За словами Андрія Вітренка, передбачається, що особи з тимчасово окупованих територій Донбасу та АР Крим та територій населених пунктів на лінії зіткнення зможуть за бажанням разово скористатися правом на безоплатне навчання зі стипендіальним забезпеченням на підготовчих курсах закладів вищої освіти тривалістю до одного року з наступним вступом до закладів вищої освіти як внутрішньо переміщені особи, - інформує прес-служба Міносвіти.

«Наразі пілотний проєкт перебуває на стадії обговорення та опрацювання. За результатами його впровадження буде підготовлено нормативно-правовий акт, що деталізуватиме та встановлюватиме окремий порядок призначення й виплати соціальних стипендій слухачам спеціальних підготовчих курсів», – підкреслив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

До складу робочої групи входять фахівці директорату вищої освіти й освіти дорослих, департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків, представники закладів вищої освіти та громадських організацій, які займаються питаннями освіти осіб з тимчасово окупованих територій.

Основні цілі діяльності робочої групи:

  • розроблення нормативно-правового акта щодо запровадження із січня 2021 року пілотного проєкту про навчання осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території України та населені пункти на лінії зіткнення, на спеціальних підготовчих курсах;
  • визначення переліку закладів вищої освіти, на базі яких реалізуватиметься зазначений проєкт.

Поділіться з друзями:   

Останні новини