Зарплати освітян зростуть на 20%, - Сергій Шкарлет

З 1 січня 2021 року посадові оклади освітян збільшаться на 20%. Порівняно з 1 квітня 2020 року, станом на 1 грудня 2021 року, збільшення становитиме 30%.


Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в інтерв’ю для Українського радіо, - інформує прес-служба Міносвіти.

Сергій Шкарлет розповів, що МОН підготувало законопроєкт щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на коронавірус.

«Ця пропозиція погоджена і ми чекаємо від президента внесення її до парламенту. Я думаю, що коли парламент запрацює, президент внесе цю пропозицію», – підкреслив Міністр.

Окрім того, Сергій Шкарлет повідомив, що розроблено проєкт постанови Уряду, яким передбачається збільшити зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Він надісланий на погодження до центральних органів виконавчої влади.

«Із профспілками абсолютно тісна взаємодія щодо поступового збільшення коштів на оплату праці», – наголосив Міністр.

Також Сергій Шкарлет розповів, що бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільшим із 2012 року.

«Ми отримали плюс 50-100% за всіма показниками, статтями й субвенціями. Ті скорочення, які відбулись між першим і другим читанням, залежать не від того, що в нас забрали кошти. А від того, що збільшення мінімальної заробітної плати з 1 липня було перенесено на 1 грудня. Тобто це операційна різниця. В освіти майже нічого не забрали. Забрали 500 мільйонів, тобто капітальні видатки. Але я впевнений, що впродовж 2021 року зможемо дещо надолужити, певним чином перерозподілити бюджет, і ми за це будемо боротися», – наголосив Міністр освіти і науки України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини