Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка відсвяткував 78-му річницю

Про історію створення Військового інституту, яскравих особистостей, які зробили значний внесок в його становлення та розвиток, сьогодення та майбутнє ВІКНУ розповіли у своїх виступах учасники урочистих зборів військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, які відбулися 15.10.11.


– 16 жовтня, у нас головне свято – День Військового інституту, – наголосив у своїй доповіді начальник Військового інституту генерал-майор Балабін Віктор Володимирович. – Це свято уособлює в собі підсумок діяльності інституту за 78 років.

За ці роки ВІКНУ зазнавав реформувань та реорганізацій. Змінювалась кількість викладачів та студентів, мінялись спеціальності та предмети навчання. Значних змін у організаційно-штатній структурі зазнав Військовий інститут і в цьому році, але на всіх історичних етапах він завжди виконував свою основну функцію – підготовку офіцерських кадрів.

Сьогодні ВІКНУ – потужний, добре організований і злагоджений військовий структурний підрозділ навчального закладу, який має висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, сучасну навчально-матеріальну базу й здатний на високому рівні вирішувати завдання підготовки офіцерських кадрів для Збройних Сил України згідно з сучасними державними вимогами до військових фахівців з вищою освітою. Відгуки з військ свідчать про високий рівень підготовки наших випускників, який ще раз був підтверджений під час навчань «Взаємодія 2010» та «Адекватне реагування 2011».

Активну участь у вирішенні завдань, що стоять перед інститутом, беруть громадські організації. Нещодавно у нас вперше відбувся семінар з громадським активом й ця робота буде тепер проводитись на постійній основі. Вагомий внесок у справу військово-патріотичного виховання курсантів та студентів вносить організація ветеранів інституту, учасники бойових дій на території інших держав, миротворці.

Неможливо не згадати наших шановних колег-ветеранів, які у різний час проходили військову службу та працювали в інституті. І сьогодні залишаються в строю генерали та офіцери запасу: Корняков Олександр Сергійович, Горшколєпов Володимир Борисович, Безбах Віктор Григорович, Мірошніков Сергій Васильович, Вішняков Володимир Вікторович, Слонімський Володимир Гнатович, Стахневич Віктор Леонардович, Хаброван Володимир Терентійович, та багато інших.

Хочу відзначити ветеранів праці: Сіманкову Олену Цезарівну, Гавриш Марію Степанівну, Денисова Миколу Архиповича, Тімакову Олександру Петрівну, Кожихову Емілю Петрівну та інших.

Сьогодні Військовий інститут займає чільне місце в системі військової освіти, виконуючи Державне замовлення з максимальною ефективністю – зазначив генерал-майор Балабін Віктор Володимирович.

У своєму виступі проректор університету з наукової роботи Григорук Валерій Іванович підкреслив, що з точки зору життєвої стійкості експерти сьогодні поставили б Військовому інституту найвищий бал.

– Характерними особливостями ВІКНУ завжди були висока якість професорсько-викладацького складу, чітка взаємодія з іншими структурними підрозділами університету. ВІКНУ не тільки успішно вирішує завдання підготовки офіцерських кадрів, а й залучає курсантів до науково-дослідницької роботи, – підкреслив Валерій Іванович.

Про активну та плідну співпрацю ВІКНУ з Голосіївською районною у місті Києві державною адміністрацією розповів заступник її голови з питань соціального захисту населення Мошкола Михайло Іванович.

– Нам приємно співпрацювати з Військовим інститутом. Всі питання вирішуються своєчасно та якісно, створена та активно діє система в нашій спільній роботі – зазначив поважний гість.

Багато військовослужбовців та працівників Збройних Сил України цього дня були заохочені наказами Міністра оборони України, Голови Голосіївською районною у місті Києві державною адміністрацією та начальника військового інституту.

На завершення свята відбувся святковий концерт військового оркестру ВІКНУ.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін

Прес-центр КНУ ім. Тараса Шевченка


Поділіться з друзями:   

Останні новини