Будемо проводити аналіз документів та рецензувати дисертаційну роботу Іллі Киви, - Андрій Вітренко

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію з державного управління.


Заступник міністра освіти  розповів, чи є претензії до дисертації Киви, в програмі "Сьогодні День" на каналі "Україна 24".

"Відповідно до позиції Міністерства освіти та науки я хочу сказати, що в даному захисті ми бачимо прояв академічної свободи установ вищої освіти. В автономній установі функціонувала спеціалізована вчена рада, яка своїм рішенням визнала дисертаційну роботу шановного пана такою, що відповідає формальним вимогам, які висуваються до таких дисертаційних робіт", — сказав він.

При цьому Вітренко зазначив, що Міносвіти ще не отримало повний пакет документів для наказу про присвоєння Киві звання кандидата наук.

"Але хочу сказати, що від процедури захисту до процедури підтвердження рішення вченої ради атестаційною комісією Міністерства освіти та науки буде ще подолано важкий і довгий шлях. Зараз у міністерство не надійшов повний пакет документів від вченої ради, на його підготовку виділено час, нехай вуз і вчена рада нададуть перелік документів, і ми будемо проводити всебічний аналіз даного пакета і рецензувати всю дисертаційну роботу. Про те, що захист пройшов, я сам дізнався зі ЗМІ, і про те, як там все відбувалося. В Україні щодня відбувається кілька десятків захистів, є спеціалізовані відділи, які це відстежують, щоб дотримуватися процедури, там стенограма проведена, запис, будемо все вивчати й аналізувати", — сказав він.

Нагадаємо, депутат від ОПЗЖ Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію з державного управління. Тема дисертації — "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)". Члени комісії одностайно проголосували "за".


Поділіться з друзями:   

Останні новини