Міносвіти не планує призначати Сергія Квіта президентом НаУКМА

Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.


Про це в коментарі Укрінформу сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

«Визнати вибори, які відбувалися не у відповідності з процедурою, міністерство не може. Всі ці порушення викладені спостерігачем, який від МОН був в закладі вищої освіти і спостерігав за цими виборами. Там була залучена поліція, ми запросили і записи з камер відеоспостереження, де чітко було видно, що є ознаки того, що виборча скринька залишала виборчу дільницю майже на годину. Потім дуже дивно, коли хтось знайшов цю скриньку чи на сусідній вулиці, чи на будівельному майданчику. Скринька була розбита, чи ту вони повернули чи іншу, багато питань можна задавати. Тому як міністр, як колишній ректор, я точно не визнаю ці вибори. Більш того, буде наказ про проведення повторних виборів. Хай обирає колектив (НаУКМА — ред.), але чесно, прозоро, без порушення процедури, без вкрадених скриньок, без залитих фарбою, без пошкоджених скриньок, без суб’єктивної думки окремих членів виборчої комісії, що виборчий процес дійсно відбувався відповідно до методичних рекомендацій. Буде процес виборів проведений, буде обраний (президент вишу — ред.) колективом легітимно, відповідно до процедури, ми підпишемо контракт з будь-ким», - сказав Шкарлет.

За словами міністра, повідомлення щодо порушення процедури виборів, окрім повідомлення спостерігача від МОН, було і від одного з кандидатів на виборах у НаУКМА - в.о. президента НаУКМА Олександри Гуменної.

Водночас на запитання, чи буде розглядати МОН пакет документів, які за результатами виборів подав до МОН один з кандидатів на посаду президента НаУКМА Сергій Квіт, Шкарлет зазначив, що ці документи будуть розглянуті найближчим часом.

«У нас на розгляд є достатньо часу. Ми не чекаємо останнього терміну, як тільки вони надійшли, ми одразу починаємо розгляд», - сказав він.

Міністр додав, що з Сергієм Квітом, як і з Олександрою Гуменною він не зустрічався, бо не було відповідних ініціатив кандидатів.

Стосовно оголошення нового конкурсу на посаду президента НаУКМА міністр зазначив: «У законі є чітко встановлені терміни. Відповідно до них, в найкоротший термін, який вимагає законодавство, буде оголошено ці вибори. Є мінімум два місяці на подачу документів, самий мінімальний час: на проведення агітації, час на перевірку документів. Після цього будуть проведені вибори, в найкоротший термін, відповідно до норм діючого законодавства», - сказав Шкарлет.


Поділіться з друзями:   

Останні новини