НАН та МОН поглиблюють співпрацю в реалізації проєкту "Президентський університет"

2 лютого 2022 року в Національній академії наук України відбулося чергове засідання робочої групи щодо реалізації проєкту «Президентський університет».


На заході були присутні Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет,  народна депутатка України – голова підкомітету з вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, президент Національної академії наук України Анатолій Загородній, віце-президент Національної академії наук України Олег Рафальський та державний секретар МОН Сергій Захарін, - інформує прес-служба Міносвіти.

Учасники засідання разом із науковою та освітянською спільнотою обговорили ключові завдання на 2022 рік, необхідні для змістовного наповнення наукових та інноваційних програм майбутнього Президентського університету, концепцію створення якого схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів.

“Вже розпочалися будівельні роботи Президентського університету та розроблено ескізний проєкт закладу. Наше завдання – наповнити його науковою складовою, сучасним обладнанням для перспективних досліджень, сформулювати чітке бачення по кожному напряму. Також ми маємо обговорити питання кадрового добору, аби в Президентському університеті працювали найкращі професори та науковці”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Зазначимо, у Президентському університеті заплановано реалізувати ключові спеціальності, які складають основу 6-го технологічного укладу:

  • інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект;
  • нанотехнології;
  • аерокосмічні технології;
  • новітні енергетичні технології;
  • біотехнології та науки про здоров’я;
  • глобалізація та міжнародні комунікації.

Крім того, проведено низку круглих столів у регіонах України щодо практичних напрацювань науково-освітньої платформи для формування Президентського університету.


Поділіться з друзями:   

Останні новини