Міністри МОН і МОЗ провели онлайн-зустріч із ректорами ЗВО медичного спрямування

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет і Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провели онлайн-зустріч із ректорами закладів вищої освіти медичного спрямування.


 

Під час зустрічі з ректорами міністри акцентували увагу на запровадженні механізмів потужного зростання ефективності навчального процесу, впровадженні європейських навчальних програм, контролю якості знань і академічної доброчесності, - інформує прес-служба Міносвіти.

Учасники обговорили також організацію вступної кампанії 2022 року та підготовку до нового навчального року.

Відтак, заклади вищої освіти кожного регіону самостійно визначатимуть і прийматимуть рішення щодо дати початку та формату навчання (онлайн, змішаний або офлайн) в залежності від безпекової ситуації в регіоні та готовності ЗВО забезпечити захист студентів і працівників.

Фахівці зазначили, що для забезпечення якісної практичної підготовки майбутніх лікарів слід використовувати всі можливості для здійснення офлайн або змішаного навчання.

Також було обговорено проведення вступної кампанії та підготовку до нового навчального року в умовах воєнного стану, зокрема:

  • активну інформаційну підтримку вітчизняних ЗВО з боку МОЗ і МОН перед міжнародною спільнотою;
  • припинення будь-якої співпраці з навчальними закладами та медичними асоціаціями держави-окупанта;
  • відстоювання інтересів іноземних студентів, визнання онлайн-навчання у медичних ЗВО України медичними радами Індії та інших країн-резидентів, а також підтримка можливостей ЗВО адаптувати програми до вимог рад;
  • проведення ліцензійних іспитів КРОК;
  • впровадження програм академічної мобільності серед закладів МОЗ за програмами здобувачів освіти зі ЗВО з особливо небезпечних територій;
  • облаштування укриттів і гуртожитків для студентів;
  • розвиток потужностей університетських лікарень;
  • створення мережі центрів медичної симуляції.

За результатами зустрічі заплановано низку наступних заходів за участю центральних органів виконавчої влади.


Поділіться з друзями:   

Останні новини