Міністри освіти України і Чехії відвідали КНУ імені Тараса Шевченка

23 серпня 2022 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет із Міністром освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владіміром Балашем відвідали Київський національний університет імені Тараса Шевченка.


Делегація Чеської Республіки була представлена також заступницею Міністра Павлою Кацовою, директором Департаменту Європейського Союзу Мартіном Фатурою, заступником Посла Чеської Республіки в Україні Їржі Прецліком та другим секретарем Посольства Томашем Павлічеком.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію в галузі освіти і науки України в умовах воєнного стану, перебіг вступної кампанії в українських закладах вищої освіти та домовилися про чеський лекторат на кафедрі слов’янської філології ННІ філології, як тільки безпекова ситуація це дозволить.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив упевненість, що спільні ініціативи стануть важливими у процесі відновлення України у воєнний та післявоєнний періоди.

«Ми високо цінуємо підтримку чеського народу, уряду, зокрема Міністерства освіти, молоді та спорту Чеської Республіки. Дякуємо за всі заходи, здійснені для допомоги українським учням, студентам, працівникам освіти та науки, які, тікаючи від війни, знайшли захист у Чехії», – зазначив Сергій Шкарлет.

Зі свого боку Міністр освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владімір Балаш сказав, що співпраця між ЗВО Чехії та України активна і посилюється.

«Особливо приємно, що такий заклад, як КНУ імені Тараса Шевченка, не обмежується контактами з великими університетами, а співпрацює і з меншими, що реагують на ситуацію і можуть бути цікавими. Сподіваюся, така співпраця буде наростати з огляду на головування Чеської Республіки в ЄС», – зазначив Владімір Балаш.

Також Міністр наголосив на необхідності максимального залучення української освіти до європейських структур.

«З нашого боку будемо надавати для цього максимальне сприяння. Я надзвичайно захоплений тим, як ви реагуєте на теперішню ситуацію, як працюєте у таких складних обставинах», – акцентував пан Балаш.


Поділіться з друзями:   

Останні новини