Українські спортсмени здобули 175 ліцензій на участь в Олімпіаді-2012

175 ліцензій в 13 видах спорту отримали право українські спортсмени на участь у літніх Олімпійських іграх–2012 в Лондоні (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) станом на 18 жовтня 2011 року.


На Олімпійських іграх 2012 року буде розіграно 302 комплекти нагород, українці розраховують на участь у 21 виді спорту, виняток – баскетбол, волейбол, гандбол, футбол, хокей на траві.

За інформацією прес-служби Держслужби молоді та спорту, право на участь в Олімпійських іграх 2012 року вже отримали 155 спортсменів. Також затверджена група спортсменів в кількості 556 осіб, які можуть претендувати на участь в Олімпійських іграх, 108 з них – реально боротися за олімпійські медалі.

Україна вже здобула право змагатися в таких видах спорту: стрільба кульова – 8 спортсменів, плавання – 5 спортсменів (норматив «А») та 25 спортсменів (норматив «В»), легка атлетика – 44 спортсмени (норматив «А») та 20 спортсменів (норматив «В»), стрільба з лука – 6 спортсменів, кінний спорт – 4 спортсмени, стрибки у воду – 6 спортсменів, сучасне п’ятиборство – 2 спортсмени, веслування на байдарках і каное – 2 спортсмени, веслування академічне – 19 спортсменів, вільна боротьба – 2 спортсмени, спортивна гімнастика – 5 спортсменів, бокс – 6 спортсменів, гімнастика художня – 1 спортсмен.

У жовтні – грудні 2011 року заплановано участь спортсменів збірних команд України у ліцензійних змаганнях на чемпіонатах світу з важкої атлетики, стрибків на батуті, вітрильному спорті, плаванні.

З таких видів спорту як фехтування, триатлон, велоспорт, дзюдо, настільний теніс та бадмінтон ліцензії будуть надаватись за рейтингом міжнародних федерацій з видів спорту.

Загалом українські атлети сподіваються вибороти понад 300 ліцензій.

Олімпійські ігри 2012 року відбудуться у Лондоні (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) з 27 липня до 12 серпня, після чого відбудуться Параолімпійські ігри, які пройдуть з 29 серпня до 9 вересня.


Поділіться з друзями:   

Останні новини