Забезпечення якості освіти – основний пріоритет у діяльності МОНмолодьспорту

20 жовтня 2011 року у Міністерстві відбулася координаційна нарада за проектом Темпус «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти України».


Під час наради представник університету м. Ювяскюля (Фінляндська Республіка) Тімо Тііхонен провів презентацію проекту «Trust». Його метою є підтримка реформування українських вищих навчальних закладів завдяки впровадженню загальної, інноваційної, політично нейтральної екосистеми, яка гарантує взаємне порозуміння і довіру між різними учасниками національних та міжнародних систем забезпечення якості, а також, прийняття неупереджених рішень і висновків в процесах забезпечення якості освіти.

Державними партнерами проекту в Україні є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, Державна акредитаційна комісія, Національна академія педагогічних наук, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти та Комітет з питань освіти і науки Верховної Ради.

До консорціуму проекту входять: університет м. Ювяскюля (Фінляндська Республіка), Технічний університет м. Кошице (Словацька Республіка), університет м. Коїмбра (Португальська Республіка), Європейська Національна Асоціація забезпечення якості освіти (Королівство Бельгія), Харківський національний університет радіоелектроніки, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Український Католицький університет, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв та Українська асоціація студентського самоврядування.

За словами пана Тімо Тііхонена, вперше за 10-річну історію українських Темпус–проектів представники всіх керівних органів вищої освіти України погодилися працювати разом над спільною платформою, законодавством та процесами, які спроможні побудувати довіру і неупередженість між усіма зацікавленими сторонами та здійснити реформу національної системи забезпечення якості вищої освіти.

Також він розповів про завдання та очікувані результати від впровадження проекту в Україні, який триватиме з 15 жовтня 2011 року до 14 жовтня 2014 року.

У свою чергу, директор департаменту наукової діяльності та ліцензування МОНмолодьспорту Олександр Якименко зазначив, що «знаковим є те, що українські вищі навчальні заклади беруть активну участь у реалізації спільних проектів за програмою Темпус».

Координатор проекту від України, проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету радіоелектроніки, професор Наталя Лєсна зазначила, що «забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти України є дуже важливим. А головною ціллю є отримання потужного дослідницького та інноваційного університету в Україні».

Учасники наради також обговорили презентацію проекту та висловили думки стосовно її впровадження в Україні.


Поділіться з друзями:   

Останні новини