Прем'єр-міністр України Микола Азаров вручив премії в галузі науки і техніки

24 жовтня 2011 року Прем’єр-міністр України Микола Азаров взяв участь в церемонії вручення Державних премій України в галузі науки і техніки.


«Наш Уряд приділяє і приділятиме надзвичайно серйозну увагу розвитку науки, техніки та найсучасніших технологій. Ми в цьому вбачаємо найголовнішу умову для модернізації нашої країни», - заявив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що йдеться про розвиток як фундаментальної, так і прикладної науки.

Водночас Глава Уряду підкреслив, що за саме за допомоги науки потрібно вирішити питання збільшення енергоефективності, запровадження енергозберігаючих технологій і альтернативних джерел палива. Також важливим, за його словами, є розвиток наукових розробок в галузі медицини, зокрема запровадження передових методів діагностики та лікування.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров закликав науковців зосередитися на пошуку нових напрямків розвитку науки, в яких Україна може зайняти провідні позиції в світі.

Микола Азаров зазначив, що Уряд створює стимули для залучення молоді до наукової діяльності: «Зараз молодь і покоління середнього віку з науки пішли займатися бізнесом, і в результаті у нас утворився розрив. Кому ми передаватимемо ті наукові здобутки, які маємо, хто розвиватиме нашу науку у майбутньому? Адже нашим науковцям дійсно є чим пишатися і є що покласти в основу для розвитку. Ми будемо все робити, щоб цей розрив ліквідувати і дати стимули для того, щоб у науку йшла працювати молодь».


Поділіться з друзями:   

Останні новини