Студентський референдум: Рівне, провокації, мітинги, міліція

24 жовтня у Рівному біля сьомого корпусу Національного університету водного господарства та природокористування відбулася акція протесту проти псевдореферендуму, ініційованого міністром освіти Дмитром Табачником щодо законопроекту «Про вищу освіту».


Організаторами акції в Рівному стали «Фундація Регіональних Ініціатив» та незалежна студентська профспілка «Пряма Дія». Учора міністерство освіти проводило Всеукраїнський студентський референдум щодо законопроекту «Про вищу освіту». А студенти вищих навчальних закладів Рівненщини вийшли висловити свою думку щодо брехливого референдуму, який приховує основні недоліки названого законопроекту. В акції протесту взяли участь близько 50 студентів, які представляли всі основні вищі начальні заклади Рівненщини.

За кілька годин до початку протесту начальник охорони громадського порядку м.Рівного, капітан Дмитро Савчук запрошував організаторів акції на неформальне спілкування. Після отримання відмови, був дзвінок від заступника начальника Рівненької міліції підполковника Михайла Романа, який запропонував зустрітися в сусідньому кафе, для «спільного узгодження алгоритму проведення акції»

Під час акції, міліціонери намагались по-різному перешкодити протесту. Одному з учасників акції Віталію Примаку, погрожували затриманням, для встановлення особи після того, як він відмовився відповідати на вимогу назвати адресу проживання та ВНЗ в якому він навчається.

В ході акції, до студентів вийшли проректор НУВГП та заступник декана одного з факультетів, та почали відганяти учасників акції від університету.

У цілому організатори акції цілком задоволені її перебігом.


Поділіться з друзями:   

Останні новини