Китайці хочуть співпрацювати з Україною в галузі освіти

Про це учора заявив Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час брифінгу у Кабінеті Міністрів, відповідаючи на запитання журналістів.


Як повідомляє прес-служба МОНмолодьспорту, минулого року китайська сторона ініціювала створення окремої комісії щодо співпраці в галузі освіти і науки. Українська сторона ініціативу підтримала та створила українську частину комісії.

За словами Дмитра Табачника, рівень досить високий – з китайської сторони комісією опікується перший заступник Міністра освіти, науки і техніки КНР. У Пекіні вже відбулося перше засідання цієї комісії, де було окреслено цілу низку заходів. Зокрема, обумовлено збільшення кількості китайських студентів та аспірантів, які будуть навчатися за контрактом в Україні. В обмін китайські партнери запрошують українських студентів (рівень бакалаврів, магістрів, аспірантська підготовка) до навчання в Китаї.

Також Міністр розповів, що на сьогодні також напрацьовується низка двосторонніх угод між технічними і класичними університетами. За словами Дмитра Табачника, судячи з попередніх заявок, за 2 роки очікується вдвічі збільшити кількість іноземних студентів, які навчаються за контрактними умовами. «Зараз ми маємо на третину більше іноземних студентів, ніж у кращі часи Радянського Союзу. Майже 50 тисяч іноземців з 134 країн світу. Але докорінна відмінність полягає в тому, що на 99,99% вони навчаються за контрактом. В радянські часи це було безкоштовно», - наголосив Міністр.


Поділіться з друзями:   

Останні новини