Дмитро Табачник обіцяє якісну освіту

28 жовтня 2011 року Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час свого виступу на пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти зазначив, що до кінця поточного року всі вчителі мають ліквідувати свою «комп’ютерну малописемність».


Він також наголосив, що в Україні потрібно нарощувати темпи «хрестового походу» за повернення дитячих садків та, посилаючись на розрахунки демографів, пояснив, чому з роками кількість шкіл в Україні буде зменшуватися, повідомляє прес-служба Міністерства.

Міністр зазначив, що за 10 років в Україні стало на 2,5 млн. менше школярів і ці процеси неминуче призвели до зменшення кількості шкіл та наповнюваності класів. Водночас, за словами Дмитра Табачника, практично не залишилось учительських вакансій, значно зріс відсоток вчителів пенсійного віку та в кілька разів зросла вартість навчання одного учня.

Міністр повідомив, що «для подальшого розуміння ситуації в стратегічній перспективі ми звернулись до Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України із проханням надати прогноз впливу демографічної ситуації на сферу освіти на віддалену перспективу. Він маловтішний».

Дмитро Табачник також зауважив, що кількість школярів до 2018 року зберігатиметься приблизно на сучасному рівні. Після чого на п'ять років трохи зросте, але після 2024 року знову почне зменшуватись. Найскладніша ситуація, за його словами, буде з чисельністю осіб віком від 18 до 23 років, і до початку 2020-х років їх кількість скоротиться більш ніж на 40%. «Висновок - від будь-яких мораторіїв на закриття шкіл діти не народжуються, шкіл буде меншати. Враховуючи політичний наступ «фронтовиків змін» на практично безлюдні села під гаслом захисту шкіл, мушу підкреслити – на прапорі Міністерства було і залишається лише одне гасло – «Якість освіти». Оптимізація передбачає, перш за все, надання якісної освіти всім дітям України», - наголосив Міністр. Він також зазначив, що зменшиться і середня наповнюваність класів та шкіл, що вплине на середнє навантаження вчителів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини