Борис Жебровський зустрівся з делегацією Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи

Учора в Міністерстві відбулася зустріч заступника МОНМС Бориса Жебровського з делегацією Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, яку представляли Маіліс Репс, Маріетта де Пурбе-Лундін та Бас Кляйн, з питань дотримання обов’язків та зобов’язань державами-членами Ради Європи.


Як повідомляє прес-служба МОНМС, також у зустрічі взяли участь заступник завідувача відділу Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради України Богдан Криловецький, представник Міністерства закордонних справ України Наталія Костенко,начальник управління міжнародного співробітництва Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Андрій Божков та головний спеціаліст департаменту середньої загальної та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Оксана Кононенко.

Представників Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи цікавили питання освіти в Україні в цілому, здобуття освіти громадянами національних меншин, працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.

Борис Жебровський поінформував, що експерти з Ради Європи дуже уважно вивчали питання мовної політики в Україні, зустрічалися з учнями та вчителями у школах.

«Нам не соромно за стан мовної політики в Україні. Ми безкоштовно друкуємо підручники для шкіл національних меншин, а також художню літературу», - зазначив заступник Міністра.

«Всі діти в Україні, незалежно від мови викладання у школі, вивчають державну – українську», - підкреслив Борис Жебровський.

За словами заступника Міністра, в цілому, сьогодні учні шкіл в Україні вивчають 38 мов.

Борис Жебровський розповів делегації Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи і про унікальну дистанційну Міжнародну українську школу. В ній навчаються українські громадяни, які проживають за кордоном, більше ніж у 60 країнах світу. Випускники школи отримують два атестати повної загальної середньої освіти: України та країни, в якій проживають. Це дає змогу учням школи не забувати рідну мову, історію, культуру.

Слід зазначити, що аналогів такої школи немає в жодній країні світу.

Заступник Міністра розповів гостям про важливі заходи, які нещодавно відбулися у Києві. А саме про Форум міністрів освіти європейських країн «Школа ХХІ століття: Київські ініціативи» та ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників освіти, який зібрав 1000 делегатів та 500 запрошених з усіх регіонів України. Учасники з’їзду одноголосно підтримали винесені на обговорення проекти Національної стратегії розвитку освіти на 2012-2021 роки та Закону України «Про вищу освіту» (нова редакція).

У свою чергу, Пані Маіліс Репс порушила питання студентських мітингів, про які згадують засоби масової інформації.

«Це були демонстрації стосовно проекту Закону України «Про вищу освіту», який готується вже 3 роки. Цей документ дуже важливий для студентства, викладачів, вищих навчальних закладів та освіти в цілому. Ми спілкувалися і з тими, хто стояв з гаслами і з тими, хто приходив на розмову в Міністерство. Вислухали всіх та врахували дуже багато пропозицій», - відповів Борис Жебровський.


Поділіться з друзями:   

Останні новини