МОНМС та корпорація IBM будуть співпрацювати

На цьому тижні відбулася зустріч Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника з делегацією корпорації IBM на чолі з Віце-президентом компанії пані Амандою Гарланд.


Темою зустрічі стало питання щодо можливого відкриття на території України нового центру підтримки IBM у Східній Європі. Головною вимогою до місця розташування центру є наявність кваліфікованих кадрів. Під час зустрічі сторони детально обговорили обсяги підготовки ІТ спеціалістів в Україні, а саме в містах можливого розташування центру - Києві, Харкові та Львові. За словами Дмитра Табачника, якщо на території України буде відкрито офіс – нестачі у спеціалістах не буде, адже вітчизняна система освіти ІТ спеціалістів одна з кращих в світі, про що свідчить кількість іноземців, які навчаються на відповідних спеціальностях, повідомляє прес-служба Міністерства.

Аманда Гарланд особливо наголосила на важливості вивчення іноземних мов для потреб ринку ІТ технологій та позитивно відзначила схвалення нового Державного стандарту початкової освіти, відповідно до якого з 1 вересня 2012 року всі школярі України будуть вивчати іноземну мову з 1-го класу, а основи інформатики з 2-го.

Крім того, ще одним аргументом для вибору України для розташування центру може бути практичний досвід співпраці МОНмолодьспорту з роботодавцями, які самостійно узгоджують з університетами індивідуальні навчальні плани для студентів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини