МОНмолодьспорту хоче вдосконалити складання рейтингів українських ВНЗ

На цьому тижні під головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми відбулась нарада щодо розроблення наказу Міністерства про рейтенгування діяльності вищих навчальних закладів України.


Метою заходу є виконання пункту Указу Президента «Про Національний план дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

У нараді взяли участь представники департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту.

Під час обговорення питання Євген Суліма доручив опрацювати існуючі документи і нормативно-правові акти Міністерства стосовно розроблення та впровадження рейтенгування.

За словами Першого заступника Міністра, в першу чергу, в новому наказі мова повинна йти про впровадження національної системи рейтингового оцінювання діяльності вищих навчальних закладів на основі методики, яка стимулює підвищення якості конкурентоспроможності вищої освіти, участь вищих навчальних закладів в основних міжнародних рейтингах найкращих університетів. Також він зазначив, що потрібно опрацювати вже існуючі критерії оцінювання.

Окрім цього Євген Суліма повідомив, що планує провести нараду з ректорами провідних вищих навчальних закладів, для надання оцінки діючим документам і висловлення бачення щодо їх доопрацювання.

У свою чергу, директор департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Ярослав Болюбаш зазначив, що «під час подачі вузами даних проблема, по-перше, полягає у недобросовісності їх підготовки. Але чим цінний наш проект рейтингу – він стимулює сучасні управлінські рішення».

Також директор департаменту запропонував створити робочу групу для опрацювання цього питання, результати роботи якої ляжуть в основу нового наказу Міністерства.

Перший заступник Міністра Євген Суліма зазначив, що в робочу групу повинні ввійти представники Міністерства, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, а також представники груп вищих навчальних закладів Києва, Харкова, Дніпропетровська, Донецька та Львова.


Поділіться з друзями:   

Останні новини